fbpx
Начало » България » Най-голямото училище в Перник навършва 120 години

Най-голямото училище в Перник навършва 120 години

  • bobi
  • 18 май 2023
  •  Коментарите са изключени за Най-голямото училище в Перник навършва 120 години

Най-голямото учебно заведение в Перник и региона- основно училище „Св. Иван Рилски” отбеляза 120 години от създаването си. Създадено през 1903 година за децата на миньорите, днес в него се обучават 940 ученици от първи до седми клас. По повод кръглата годишнина училището бе удостоено с почетния знак на президента.

Всичко, което училището е изградило като имидж през годините, е повод за гордост, но и голяма отговорност, каза директорът Цветана Пиралкова.

„Целият този труд, тези толкова години с най- високи постижения, всички нови неща, свързани с развитието на образованието, се случват най- напред в това училище”, подчерта Пиралкова

„На всички нас здраве, търпение и в същия този дух да се борим за възпитаване на ценности, добри качества, на човеци”, пожела на колегите си Ирена Малинова, която прекрачва прага на училището като първокласник, а по- късно се връща в него като учител по английски език.

ОУ „Св. Иван Рилски“ се превърна в един значим образователен център, който съхрани традициите, каза областният управител Людмил Веселинов. Кметът Станислав Владимиров пожела на учителите да бъдат все така всеотдайни, а на учениците да бъдат трудолюбиви, да попиват знания, за да сбъднат мечтите си и добави, че очаква до края на годината да бъде завършен новият учебен корпус, който се строи в двора на учебното заведение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top