fbpx
Начало » Бакалавър » Най-възрастният студент: 96-годишен италианец завърши университет

Най-възрастният студент: 96-годишен италианец завърши университет

  • bobi
  • 04 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Най-възрастният студент: 96-годишен италианец завърши университет

96-годишен ветеран от Втората световна война стана най-възрастния абсолвент на Италия, след като се дипломира от университета в град Палермо миналата седмица.

Със специална церемония Джузепе Патерно официално завърши история и философия заедно със своите колеги, с които има приблизително 70 години възрастова разлика, предаде „Ройтерс“.

В живота си той е преминал през много изпитания – от израстването в бедно сицилианско семейство преди Голямата депресия, през войната, до социалната изолация заради пандемията от новия коронавирус, като винаги е носил със себе си любовта към книгите, но така и не получил възможността да учи. „Казах си „сега или никога“ и през 2017-а реших да кандидатствам“, разказва той. „Разбирах, че е малко късно, но си помислих „да видим дали мога да го направя“, разказва Патерно.

По време на следването си студентът ветеран пишел есетата си на пишеща машина, подарена от майка му през 1984 година, когато се оттеглил от работата си в италианската железница. Изпитвал затруднения с провеждането на виртуални лекции по време на извънредното положение заради COVID-19, но не може да сравни инфекцията с всичко друго, които е преживял. „Това само ни прави по-силни… Не ни изплаши толкова много“, споделя той.

Писането и четенето са нещата, на които абсолвентът смята да се отдаде в бъдеще. „Искам да прегледам всички текстове, над които не съм имал възможност да задълбоча. Това е целта ми“, каза още Патерно.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top