fbpx
Начало » България » Най-висок успех на матурата по БЕЛ имат учениците от Немската гимназия

Най-висок успех на матурата по БЕЛ имат учениците от Немската гимназия

  • bobi
  • 19 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Най-висок успех на матурата по БЕЛ имат учениците от Немската гимназия

Най-висок среден успех от матурата по БЕЛ за 12-ти клас имат учениците от Немска езикова гимназия в София – 5,70. Гимназията е на първо място и по най-висок среден резултат на учениците и от втория задължителен държавен зрелостен изпит по 13 предмета, който сега е 5,75. Информацията е официална и е от Министерство на образованието.

На второ място на матурата по БЕЛ се нарежда 73-то Средно училище „Владислав Граматик“ в София, като неговите ученици са със среден успех 5,63. На трето място е Американският колеж в София със среден успех 5,59. На четвърто място е 164-та Испанска езикова гимназия в София със среден успех по БЕЛ 5,56. След нея е Частната профилирана гимназия „АК – Аркус“ от Велико Търново, чиито зрелостници са със среден успех 5,49. На шесто място по БЕЛ е Софийската математическа гимназия (СМГ) със среден успех по БЕЛ 5,48.

На трето място с еднакъв среден успех по БЕЛ са Девета френска езикова гимназия в София и Немската езикова гимназия „Гьоте“ в Бургас, като зрелостниците в тези две училища са със среден успех 5,45. После са учениците от Първа английска езикова гимназия в София, постигнали среден успех по БЕЛ 5,44. На десето място в класацията за най-високи средни резултати от матурата по БЕЛ е Езиковата гимназия „Пловдив“, с успех 5,43.

На втората матура по 13 предмета по избор на зрелостниците на второ място след 91-ва Немска езикова гимназия (5,75) са СМГ и Американският колеж в София, които са със среден успех 5,74. След тях е частното езиково средно училище „Дорис Тенеди“, със среден успех на втората матура 5,73, следвано от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас и от частното средно училище „Увекинд“, които имат среден успех 5,65. След тях е частната езикова гимназия „Проф. д-р В. Златарски“ в София, със среден успех на втората матура 5,64. След нея е Първа езикова гимназия във Варна с успех 5,63. Със среден успех на втората матура 5,62 са зрелостниците от Езиковата гимназия „Пловдив“ и от Първа английска езикова гимназия в София.

Важно е да се каже, че двете класации на училищата с най-високи средни резултати на двете задължителни матури участват само училища от страната, които имат над 20 зрелостници.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top