fbpx
Начало » България » Над 91% от учителите са твърдо „против“ задължителното ваксиниране

Над 91% от учителите са твърдо „против“ задължителното ваксиниране

  • bobi
  • 12 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за Над 91% от учителите са твърдо „против“ задължителното ваксиниране

„Трябва много разумно, а не политически да подходим към COVID ситуацията“, това заяви Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Организацията направи проучване сред работещите в средното образование, което показа, че над 91% от учителите са твърдо „против“ задължителното ваксиниране за всички в България, а над 93% казват категорично “не” на задължителната имунизация на работещите в просветната сфера.

Изследването показва още, че въпреки високия негативен отговор на учителите спрямо процеса на ваксинация, именно тази група хора са сред най-ваксинираните, „те имат близо 2 пъти по-висок процент на ваксинация в сравнение с останалите българи“, каза Петров.

Според него обаче задължителното ваксиниране не е правилният подход.

„Когато стигнем до елемента „задължителност“ виждаме, че не само учителите, а всички в България не са склонни да го възприемат. Правилно говорене, обясняване и срок, хората да достигнат сами до това решение е това, което трябва да се направи“, обясни председателят на синдикат „Образование“ и допълни, че „добрите политици трябва да си дадат сметка, че в България задълженията много често носят ответна реакция и не ни вършат работа“.

Само няколко седмици преди началото на новата учебна година, Петров заяви, че още е рано да се каже как ще започне тя- в присъствена или дистанционна форма, но той заяви, че „образователната система е сравнително най-подготвената, защото дистанционното обучение се разви много през последната година“.

„Най-добрата хипотеза е да започнем всички в редовна учебна среда, но при този ръст на заразени, и ако той продължи, то най-вероятно ще се наложи някои образователни институции да преминават диференцирано в електронна среда. Това би бил най-добрият подход, отколкото да затваряме цели градове или области“, каза още Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top