fbpx
Начало » България » Над 9 000 ученици се обучават онлайн в Търговище и областта

Над 9 000 ученици се обучават онлайн в Търговище и областта

  • bobi
  • 03 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Над 9 000 ученици се обучават онлайн в Търговище и областта

Общо 9 371 ученици от област Търговище се обучават в електронна среда от разстояние. Броят на учениците в училищата в областта е 10 206. Без електронни устройства са 641 ученици, а без достъп до интернет – 262, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление по образованието /РУО/ Елка Станчева.

За 835 ученици обучението се осъществява по алтернативен начин – чрез помощта на образователните медиатори, които са посредници между училищата и семействата и предават на хартиен носител учебните материали.

Във всички училища обучението в електронна среда от разстояние се реализира посредством образователни платформи.

Само в две училища – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Драгановец и Второ ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Търговище, обучението се осъществява изцяло чрез образователните медиатори, поради липса на технически устройства при учениците.

До информация на РУО до края на годината предстои да бъдат осигурени преносими компютри за нуждите на учителите и на учениците в учебните заведения, съгласно Постановление 283 от 15 октомври 2020 г. на Министерски съвет.

В област Търговище училищата вече имат сключени договори за доставка на обща стойност 139 574 лв. Ще бъдат закупени общо 268 лаптопа. От тях 193 ще бъдат за ученици, а 75 – за учители.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top