fbpx
Начало » България » Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури

Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури

  • bobi
  • 17 май 2023
  •  Коментарите са изключени за Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури

Над 800 зрелостници от област Ямбол се очаква да положат матури. Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе в 18 училища, а квесторите ще са 260, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) Стойко Стойков.

За държавния зрелостен изпит по български език и литература участие са заявили 867 ученици от област Ямбол. Те са със 119 повече спрямо миналата година. Сред тях обаче има неиздържали матурата от минали години. Затова е разликата в броя на учениците, заявили участие на първата и втората матура, уточни началникът на РУО – Ямбол.

 

За втората матура на предмет по избор заявления са подали 843 зрелостници, като от тях 464 – за изпит по професионална квалификация. При зрелостниците с профилирана подготовка най-много са желаещите за изпит по английски език, следвани от тези, които са избрали география и биология.

За третата матура, която е по желание, са заявили участие 16 ученици.

До 18 май всички ученици трябва да получат служебните си бележки за явяване на държавните зрелостни изпити, посочи още Стойков.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top