fbpx
Начало » България » Над 62% от най-малките ученици вече учат присъствено след тестване за Covid

Над 62% от най-малките ученици вече учат присъствено след тестване за Covid

  • bobi
  • 23 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Над 62% от най-малките ученици вече учат присъствено след тестване за Covid

Над 62% от учениците от 1-ви до 4-ти клас вече учат присъствено след тестване за Covid два пъти седмично, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

От 10 ноември до края на миналата седмица положителни проби са дали над 100 ученици, учители и непедагогически специалисти.

Близо 146 000 деца от началния курс са се върнали  в училище след съгласие на родителите им да бъдат тествани. В училище вече са почти 9000 паралелки до 4-ти  клас, което е над 73% от общия им брой в страната.

Обобщената информация е на  регионалните управления на образованието и е за периода 15 – 19 ноември.

От МОН посочват, че все повече родители вече са убедени, че изследването с щадящи тестове е единственият възможен към момента вариант за безопасно връщане на децата в клас.

Към 10 ноември, когато за пръв път малките ученици се върнаха в училищата с тестване, малко над 57% от родителите са били попълнили декларации за съгласие. За 10 дни техният дял е нараснал с 5%.

За дните от 15 до 19 ноември в клас без тестване са се върнали близо 3600 деца, които имат документ за преболедуване или наличие на антитела.

От 10 ноември до края на миналата седмица положителен резултат за Covid са дали 63 ученици, 26 учители и 16 непедагогически специалисти.

Тестове за малките ученици са осигурени до края на тази седмица. Очакват се нови доставки, които ще бъдат разпределени в рамките на 24 часа.

За тестванията до 10 декември са заявени над 486 000 теста.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top