fbpx
Начало » България » Над 600 учители се търсят в София

Над 600 учители се търсят в София

  • bobi
  • 22 авг. 2019
  •  Коментарите са изключени за Над 600 учители се търсят в София

Свободните работни места за учители в София в момента са близо 600. Това обяви Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованиетопред „Хоризонт“.

„Например на 19 август са обявени 50 работни места в системата. Най-голям дефицит има на начални учители, след тях се нареждат детските учители, следват учителите по чужди езици, след тях са учители по български език и литература, по математика, по информационни технологии“, каза Ваня Кастрева.

Преди началото на новата учебна година в трите най-големи града на страната – София, Пловдив и Варна, обявените свободни работни места за учители са около 1000.

В Пловдив свободните работни места за учители са близо 300, а във Варна – над 110. Незаети педагогически позиции са обявени на интернет страниците и на останалите регионални управления по образованието в страната.

Румяна Профирова, ръководител на Регионалната синдикална организация „Подкрепа“ коментира пред Радио „Кърджали“, че учителите са натоварени с прекалено много административна работа и това, както и агресията сред децата са сред основните причини за отказ от педагогическа работа.

Натоварени са учителите с много бумащина. Децата са изключително агресивни. Децата не са мотивирани да учат, трудно се работи“, сподели Профирова.

Източник: https://news.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top