fbpx
Начало » България » Над 6 млн. лева отиват за ремонт и строеж на детски градини и учебни корпуси

Над 6 млн. лева отиват за ремонт и строеж на детски градини и учебни корпуси

  • bobi
  • 01 дек. 2021
  •  Коментарите са изключени за Над 6 млн. лева отиват за ремонт и строеж на детски градини и учебни корпуси

Министерският съвет одобри 6 058 630 лева за пристрояване, реконструкция и изграждане на нови сгради на детски градини и учебни корпуси в училища. Средствата ще бъдат разпределени за 31 училища и детски градини, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Общо 21 общини ще получат 6 051 121 лева за финансиране на дейности в общински училища и детски градини. Останалите 7509 лева са за подобряване на материалната среда на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в община Гоце Делчев.

С одобрените днес средства ще се обезпечат дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища: 2020-2022 г. Чрез нея се подобрява материалната база в образователните институции и се гарантират здравословни и качествени условия на обучение.

Успоредно с това се работи за намаляването на недостига на свободни места в яслите и детските градини, и за успешното включване на четиригодишните в системата на предучилищното образование. Изграждането на нови учебни сгради и корпуси ще съдейства и за организирането на едносменен режим на обучение в училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top