fbpx
Начало » България » Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти в Медицински университет – Плевен

Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти в Медицински университет – Плевен

  • bobi
  • 28 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти в Медицински университет – Плевен

Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет – Плевен /МУ/, които вече пристигат в града за новата академична година 2021/2022. Това съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище.

Студентите идват от 31 държави – най-много са от Италия, Индия, Великобритания, Япония, Ирландия, Германия, Турция и Гърция. Има записани студенти-първокурсници от Корея, Китай, Шри Ланка, Канада, Ливан, Йемен, Либия, Египет и Зимбабве, както и за първи път граждани на Туркменистан и Косово.

Предвид пандемичната обстановка и ограничителните мерки, събитията, свързани с посрещането и адаптацията на чуждестранните студенти, се провеждат онлайн. Програмата включва поредица от полезни и развлекателни мероприятия – виртуална разходка из университета, онлайн информационни срещи за представяне на информационната система, на онлайн платформата за обучение, на библиотеката и други. Преди старта на учебните занятия чуждестранните студенти посещават курс по български език. От Центъра за чуждестранни студенти са организирани виртуални опознавателни игри с видео изпълнения от студентите, най-атрактивните от които ще бъдат наградени. По забавен начин те научават допълнителна полезна информация за Плевен и България.

Официалното откриване на новата академична година за новоприетите чуждестранни студенти ще бъде на 4 февруари с онлайн обръщение от проф. Ангелина Стоянова, ръководител на Центъра за чуждестранни студенти. Те ще бъдат приветствани с „Добре дошли“ и от ректора на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров чрез видео обръщение. От 14 февруари започват и редовните учебни занятия в присъствена форма.

„МУ-Плевен е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по „Медицина“ за чуждестранни студенти изцяло на английски език“, припомни Дукова. В англоезичен курс по „Медицина“ в университета се обучават над 1250 чуждестранни студенти от 56 държави. Към момента са дипломирани 18 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили успешна професионална реализация в цял свят – Европа, САЩ, Индия и Австралия.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top