fbpx
Начало » България » Над 2300 уроци в Националната електронна библиотека

Над 2300 уроци в Националната електронна библиотека

  • bobi
  • 13 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Над 2300 уроци в Националната електронна библиотека

2353 образователни материали и 4066 файла към тях са качени в Националната електронна библиотека на учителите, създадена от Министерството на образованието и науката преди седмица. Изтеглените ресурси са 131 000 и над 50 000 са посетили платформата.

Хранилището за електронно съдържание дава възможност за създаване и споделяне на авторски обучителни материали от над 80 000 учители в страната, 236 експерти по различни учебни предмети от Регионалните управления на образоването и педагозите от над 350 български неделни училища от 52 държави в света.

Целта на електронната библиотека е да се натрупа учебен материал, споделен опит и иновативни практики, за да бъдат в подкрепа на учителите, както и за развитие на учителската професия.

Материалите могар да се изполчват и от студенти по педагогика, на които тепърва предстои да влязат в българското училище, както и за обучението във висшите училища в страната.

Учителите могат да публикуват в електронната библиотека и материали и на свои колеги – дидактически и методически, видео уроци, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, презентации, занимателна педагогика и проекти, които включват изследователска ученическа работа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top