fbpx
Начало » Бакалавър » Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет

Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет

  • bobi
  • 08 сеп. 2023
  •  Коментарите са изключени за Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет

Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет. Това каза в интервю за БТА ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Добри Ярков.

Той посочи, че това е броят на първокурсниците в бакалавърски програми, заедно със студентите, приети по магистърски програми.

Ние имаме студенти почти в цяла България. Имаме бази в много населени места като Хасково и Ямбол, а най-новата ни база е в Царево. Изнесено обучение предлагаме също в Кюстендил и Смолян, припомни ректорът.

За новата учебна година старозагорската Алма матер ще е обновила образователната инфраструктура. Студентите ще могат да използват новия академичен информационен център и централна университетска библиотека.

„Вярвам, че съвсем скоро ще можем да открием и новите учебни корпуси – 12 и 13“, каза още проф. Ярков.

Той обясни, че студентите в Тракийски университет могат да учат в зали с обновена материална база, имат обновени общежития, както и нови спортни бази.

„До края на следващата година ще бъдат ремонтирани още три блока в студентските общежития в Студентски град. Това са блокове 4, 5 и 6“, допълни ректорът.

Висшето учебно заведение подготвя и редица нови студентски инициативи.

Университетът е не само място, където студентите получават образователна квалификация, знания и умения, но те се и възпитават. Защото в края на своето обучение след 4, 5 или 6 години, те ще бъдат други хора. Хора с професии, не само с дипломи, а професионалисти, които ще поемат по своя житейски път. Това ще бъде и поколението, което ще променя България през 21-и век. Нашата задача като университет е много важна, защото ние обучаваме студенти във всички професионални направления и във всички сфери на социално-икономическия живот. Това ни дава много голямо предимство, ние сме изследователски университет, подчерта още проф. Ярков.

И припомни, че висшето учебно заведение има договори за сътрудничество с много държави, но най-големият стратегически партньор като страна е Германия.

„В момента има над 150 студенти и преподаватели от Тракийски университет, които завършват своите обучителни курсове в Германия“, сподели ректорът.

Новата академична учебна година в Тракийски университет ще стартира на 11 септември на Форума пред Ректората на учебното заведение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top