fbpx
Начало » България » Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив

Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив

  • bobi
  • 15 май 2024
  •  Коментарите са изключени за Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив

Над 2000 деца са приети в детските градини в Пловдив на първото за предстоящата учебна година класиране. За него бяха обявени около 2200 свободни места, а участваха над 2500 деца, родени през 2021 г. 

До 27 май родителите на класираните деца трябва да представят необходимите документи в детските градини, за да ги запишат.

Не е необходимо удостоверяване на адресните регистрации по настоящ и постоянен адрес, тъй като проверките са автоматични.

Ако по някаква причина родителите на класираните деца се откажат от записване, те ще могат да кандидатстват в следващото класиране с подаване на ново заявление.

Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което ще е на 4 юни.

За второ класиране директорите ще обявят допълнителни свободни места съгласно максималните възможности на Сградния фонд.

В тази връзка Община Пловдив ще внесе предложение до Общински съвет за увеличаване на броя на децата в група.

Заедно с незаетите от първо класиране места общият брой на очакваните за второ класиране ще е над 400 като по този начин няма да има недостиг на места.

Местата за яслите ще бъдат обявени през летните месеци, когато се изписват децата, които ще постъпят в първа група.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top