fbpx
Начало » България » Над 150 чужденци ще учат български език и народни танци в София и Велико Търново

Над 150 чужденци ще учат български език и народни танци в София и Велико Търново

  • bobi
  • 05 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Над 150 чужденци ще учат български език и народни танци в София и Велико Търново

Повече от 150 чуждестранни студенти, преподаватели и преводачи ще учат български език, история и народни танци по време на летни езикови семинари в Софийския и Великотърновския университет. Те се организират и финансират от Министерството на образованието и науката (МОН) в периода между 14 юли и 4 август. Очаква се в България да пристигнат обучаващи се от 29 страни от Европа и Азия, сред които Германия, Великобритания, Испания, Италия, Япония, Китай и Индия. Учебната и културната програма, храната и нощувките ще се поемат със средства от бюджета на МОН.

Двата университета ще организират занимания по практически български език, както и специализирани семинари и лекции по българска литература, превод, културна антропология на българите, етнография, както и по съвременно българско кино и изобразително изкуство. В рамките на 30 учебни часа чужденците ще могат да научат някои традиционни народни песни и танци.

В семинарите е предвидена и културно-развлекателна програма. Обучаващите се студенти, преподаватели и преводачи ще могат да разгледат София, да посетят Националния исторически музей, както и да присъстват на аудивизуалния спектакъл „Звук и светлина“ в старопрестолния град. Предвидени са екскурзии до Рилския и Троянския манастири, Пловдив, Копривщица, Жеравна, Арбанаси. При желание могат да се организират походи и излети на Витоша, в Драгалевския, Лозенския или Кокалянския манастири. По време на престоя си в България чужденците ще гледат българско кино, ще присъстват на премиери на книги и ще дегустират българска кухня.

В края на обучението те ще получат сертификат за участие в езиковите семинари. По-напредналите могат да положат изпит за определяне на нивото им на владеене на български език по Европейската езикова рамка.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top