fbpx
Начало » България » Над 111 000 ученици от 7 и 10 клас се явяват на НВО по математика

Над 111 000 ученици от 7 и 10 клас се явяват на НВО по математика

  • bobi
  • 18 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Над 111 000 ученици от 7 и 10 клас се явяват на НВО по математика

Повече от 111 000 ученици от седми и от десети клас се очаква да се явят днес на националното външно оценяване по математика, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Изпитният вариант за националното външно оценяване в седми клас ще бъде изтеглен тази сутрин в 7.50 часа в МОН.

Националното външно оценяване на седмокласниците по математика ще се състои в 1699 училища и се очаква на него да се явят над 59 800 ученици.

За първи път през тази година се проверяват знанията и в десети клас. Изпит ще има в 999 училища за над 51 600 ученици. Националното външно оценяване за десети клас започва в 8.00 часа, а за седмокласниците – в 9.00 часа.

Учениците ще се допускат на изпитите с маски и срещу документ за самоличност – лична карта, ученическа лична карта, ученическа книжка, задграничен паспорт. Изисква се всеки да носи със себе си прозрачен плик, в който да сложи личните си вещи. В една зала ще работят не повече от десет ученици. Подготвени са и изпитни зали за карантинирани ученици.

На изпита по математика може да се ползва химикалка с черно мастило, молив и гума, а също и линия, пергел, триъгълник. Ако ученикът е с нарушено зрение, са разрешени брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

На 16 юни се състоя националното външно оценяване по български език и литература за седми и десети клас. Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити от националните външни оценявания е 28 юни.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top