fbpx
Начало » България » Над 10 000 деца не посещават детски градини – строят 17 нови!

Над 10 000 деца не посещават детски градини – строят 17 нови!

  • bobi
  • 16 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Над 10 000 деца не посещават детски градини – строят 17 нови!

Над 10 хиляди деца в София все още не могат да посещават детска градина, защото липсват места. Въпреки приетото решение да се компенсират финансово родителите на тези деца, това не решава проблема, затова и дебатите продължават.

Независимият общински съветник Борис Бонев заяви пред БНТ, че всяка от последните десет години кметът на София Йорданка Фандъкова обещава как до една-две, до три години изцяло ще бъде решен проблемът с недостига на места.

„Резултатът – всяка година много деца остават извън системата на общинските детски градини и ясли, и родителите им, ако имат тези средства са принудени да плащат за частни детски градини, което е тежко икономическо последствие върху тях самите“, коментира още Бонев.

Според него проблемът не е само социален, а и икономически, защото понякога се налага единият от родителите да напусне работа, за да се грижи за детето си. Бонев каза, че е внесъл доклад, който цели постигането на първите стъпки по решаването на проблема с недостига.

Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев коментира, че децата са безспорният приоритет на София и доказателството за това е свършеното през последните години.

„Над 100 са новите сгради в рамките на Столична община, новопостроени и такива с обновена фасада или вътрешност. В момента се строят 17 нови детски градини“, заяви Вучев.

Той допълни, че от началото на годината до 15 септември има разкрити над 900 места, а до края на годината ще има построени още над 5 сгради.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top