fbpx
Начало » Бакалавър » МУ-Варна увеличи таксите за платено обучение по медицина

МУ-Варна увеличи таксите за платено обучение по медицина

  • bobi
  • 20 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за МУ-Варна увеличи таксите за платено обучение по медицина

С 27% се увеличават таксите на студенти платена форма на обучение по медицина в МУ-Варна. След решение на академичния съвет на учебното заведение предвиденото увеличение с 44 %, според новите тарифи, е било редуцирано, благодарение на вратичка в Закона за висшето образование. Припомняме, промяната на размера на таксите се налага заради изменения и допълнения на ЗВО, влезли в сила на 25 февруари т.г.

Проф.Албена Керековска, директор дирекция по учебната дейност в МУ-Варна, говори за повишените такси в МУ след решение на МОН и реакцията на ръководството на университета, което е намалило до максимално допустимото таксите, както и за новия прием на студенти.

Тя отбеляза, че много от специалностите са запазили същия размер на таските, а при някои се наблюдава дори понижение.

Голям наплив към университета има от страна на български кандидат-студенти. Традиционно е голям и интересът на чуждестранните кандидати да се обучвата за лекари.

Тази година в МУ-Варна има две нови специалности. Едната е от бакалавърска програма –  „Кинезитерапия“, а другата е за след завършено предходно висше образование  – „Информационни технологии в здравеопазването и здравните грижи“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top