fbpx
Начало » България » МОН ще съдейства за прибирането на заразените в Австрия ученици в Благоевград

МОН ще съдейства за прибирането на заразените в Австрия ученици в Благоевград

  • bobi
  • 11 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за МОН ще съдейства за прибирането на заразените в Австрия ученици в Благоевград

Министерството на образованието и науката /МОН/ ще съдейства за транспортирането от Летище „София“ до Благоевград на българските ученици, които се заразиха с коронавирус по време на езиков лагер в Австрия, съобщиха от ведомството.

За целта е нает автобус. При превоза ще бъдат спазени всички противоепидемични изисквания.

Децата и ръководителката с положителни проби за COVID-19 ще пристигнат от Клагенфурт на Летище „София“ късно тази вечер със самолет „Спартан“. Останалата част от групата ще се прибере от Австрия с автобус.

Под карантина бяха поставени 10 български гимназисти в гр. Кнапенберг и трима ученици и един възрастен в гр. Клагенфурт. Децата се чувстват добре. С леки симптоми е само ръководителката, уточняват от МОН. Всички те са от Езиковата гимназия „Людмил Стоянов“ в Благоевград. Цялата група включва 51 ученици и двама ръководители. От вчера чрез Регионалното управление на образованието в Благоевград МОН е в постоянен контакт с ръководителите на групата.

Предвид увеличаващите се нови случаи на коронавирус в повечето държави, МОН призовава директорите на училища и родителите да преценяват внимателно рисковете спрямо ползите при изпращането на деца на групови пътувания в чужбина.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top