fbpx
Начало » България » МОН: Трябва да подготвим образователната система за следваща вълна на пандемията

МОН: Трябва да подготвим образователната система за следваща вълна на пандемията

  • bobi
  • 14 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за МОН: Трябва да подготвим образователната система за следваща вълна на пандемията

Министерството на образованието и науката разработва указания и мерки, за да е подготвена системата за следваща вълна на пандемията и да започне безпроблемно новата учебна година. Сред мерките е информационната кампания съвместно с Регионалните управления на образованието за ваксиниране на учителите и на заетите в детските градини.

Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Евгения Пеева по време на Кръгла маса на министрите в рамките на Световната среща за образование, съобщи пресцентърът на МОН. Срещата, организирана от ЮНЕСКО, е събрала онлайн представители на над 50 държави и организации по света, които са дискутирали негативното влияние на COVID кризата върху образованието по целия свят.

„След изминалата трудна година за образователната система заради COVID пандемията и обучението в електронна среда, Министерството на образованието анализира в момента резултатите от дистанционното обучение. Има положителни тенденции: резултатите от изпитите на учениците са добри, повишиха се дигиталните умения. Пандемията обаче обърна положителната тенденция от последните години за намаляване на броя на отпадналите от системата на образованието деца и имаше негативен ефект както върху учениците, така и върху учителите, и върху уязвимите групи“, е коментирала заместник-министър Евгения Пеева.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top