fbpx
Начало » България » МОН стартира програма за обмяна на опит между учители за електронното обучение

МОН стартира програма за обмяна на опит между учители за електронното обучение

  • bobi
  • 16 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за МОН стартира програма за обмяна на опит между учители за електронното обучение

Министерството на образованието и науката, съвместно с „Майкрософт-България“, започва програма за обмяна на опит между директори и учители при въвеждането на електронни платформи за обучение, чрез споделянето на добри практики, технологични съвети и отговори на често задавани въпроси, съобщиха от МОН.

Сесиите се реализират чрез портала – https://edu.mon.bgи през платформата „Майкрософт Тиймс“ до 31 юли. На двата адреса са обявени графиците и темите на уебинарите. Те включват ролята на директора при въвеждането и използването на иновативните технологии, техническата реализация на дигиталното обучение, работата в електронна среда в контекста на проектнобазираното обучение и мултидисциплинарния подход, използването на MS Teams и Office 365, и други.

По време на уебинарите участниците ще получат и техническа подкрепа за създаването на портфолио на учителя, за работа с онлайн система за тестове и анкети, ще има демонстрация на ресурси за обучение, както и на онлайн организация и работа с документи.

Лектори са директори и учители от различни градове с опит в използването на информационните технологии. Всички преподаватели и ръководители в системата на средното образование могат да участват в сесиите и да наблюдават демонстрации на възможностите на облачните технологии и тяхното приложение в учебния процес.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top