fbpx
Начало » България » МОН пусна анкета до родителите кога да отворят детските градини – Вижте тук

МОН пусна анкета до родителите кога да отворят детските градини – Вижте тук

  • bobi
  • 15 май 2020
  •  Коментарите са изключени за МОН пусна анкета до родителите кога да отворят детските градини – Вижте тук

Образователното министерство пусна анкета сред родителите, за да проучи нагласите им да бъдат ли отворени детските градини у нас. Тя ще остане активна до 18-ти май, уточниха от МОН.

Анкетата е разпространена до родителите по мейл. Вижте я ТУК

Официалното изявление на МОН по повод анкетата:

„Уважаеми родители,
Във връзка с обявеното на 13 март 2020 г. извънредно положение в страната сe обръщаме към Вас с молба за отговор на въпросите в анкетата, с което ще подкрепите усилията на Министерството на образованието и науката да отговори на обществените потребности и очаквания и да създаде условия за нормализиране на дейностите в системата на предучилищното образование.
Резултатите от анкетата не могат да бъдат единствено основание за вземане на решение относно възстановяване на работата на детските ясли/градини, но са важен показател за нагласите по този въпрос и очакваните изисквания, при които това да се случи.
Вярвяме, че заедно можем да намерим най-доброто решение, което да осигури здравето и живота на децата, на семействата и на учителите.
На всеки въпрос имате възможност да изберете не повече един отговор.
Предварително Ви благодарим за отделеното време и за отговорното отношение!“

Припомням, че преди седмица над 14 хил. родители настояха за отваряне на детските градини в анкета в социалната мрежа на комитета за качествена и иновативна образователна система.

В допитването тогава участваха над 21 000 родители от цялата страна с искане за ясни правила при отварянето на забавачките, както и становища на епидемиолози. Писмото беше изпратено до Министерския съвет.

В анкетата си от образователното министерство посочват, че резултатите от анкетата ще случат за ориентир за нагласите на родителите на децата в детските градини и ясли, но няма да са единственото основание за отваряне на градините.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top