fbpx
Начало » България » МОН препоръча учениците да са без маски в часове в Центровете за подкрепа на личностното развитие

МОН препоръча учениците да са без маски в часове в Центровете за подкрепа на личностното развитие

  • bobi
  • 28 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за МОН препоръча учениците да са без маски в часове в Центровете за подкрепа на личностното развитие

Министерството на образованието препоръча учениците да са без маски в часовете по музика, танцово и театрално изкуство в Центровете за подкрепа на личностното развитие.

Остава изискването за дезинфекция, проветряване и дистанция. Учителите също могат да са без маска, но на дистанция от поне 1,5, метра от децата.

Ако в групата има деца със специални образователни потребности, маска трябва да се носи. Целта е да се осигури максимално присъствено обучение. Ако в Центъра има карантиниран учител или ученик, или група, за срока на карантината трябва да се прекъсне временно присъственото обучение.

Тестването на децата и педагогическия персонал, е сред препоръчителните мерки. За учителите са осигурени безплатни тестове. В случай, че децата не са тествани в училище, то директорите на Центровете ще могат да организират тестване с РЗИ, но при 90% съгласни родители.

Тестване веднъж седмично ще се прави само децата, чиито родители са дали съгласие. Учебната година в Центровете за подкрепа на личностно развитие започва на 1 октомври.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top