fbpx
Начало » България » МОН представи приоритетите си

МОН представи приоритетите си

  • bobi
  • 15 авг. 2022
  •  Коментарите са изключени за МОН представи приоритетите си

Новият екип на Министерството на образованието и науката ще продължи да работи по действащите дългосрочни стратегии, по които има консенсус в обществото. Това заяви служебният министър на образованието Сашо Пенов при представянето на приоритетите и екипа му.

В него като заместник-министри влизат Албена Чавдарова – професор в Софийския университет, Мария Гайдарова с ресор „Предучилищно училищно образование“ и Надя Младенова, която ще отговаря за европейските фондове.

Димитър Здравков е началник на кабинета на министъра.

Осигуряването на кадри и обезпечаването на материалната база за започването на началото на учебната година остава основен приоритет, каза още Пенов.

Образователният министър уточни, че един от основните му приорутети е максималното присъствено обучение предвид обстановката с коронавируса, при полагане на грижа за учениците, студентите и учителите.

Министърът заяви категорично, че средства за отопление на училищата ще се намерят и няма да има проблем през зимата.

Проф. Пенов обяви, че му предстои среща с началниците на регионалните управления на образованието, за да получи обратна връзка за готовността на училищата за новата учебна година.

Министърът вече е посетил 18-о и 3-о училище, но има огромното желание да посети максимален брой училища в страната. Според него идеите на предишното ръководство на министерството на образованието за обединяване на университетите са все още в много начална фаза на обсъждане.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top