fbpx
Начало » България » МОН предлага 4 варианта за учебни занятия при нова Covid вълна

МОН предлага 4 варианта за учебни занятия при нова Covid вълна

  • bobi
  • 18 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за МОН предлага 4 варианта за учебни занятия при нова Covid вълна

Образователното министерство предлага четири варианта за посещаване на училищата и детските градини в рамките на четвъртата вълна на Covid-19. Предлага се преминаване на онлайн обучение само в краен случай.

Ще се прилага локален подход, например отделен клас или училище, в отделно населено място, според епидемичната обстановка. До затваряне и учене от дистанция ще се стигне ако заболелите достигнат до 500 на 100 хиляди души.

При заболеваемост до 250 на 100 хиляди души, онлайн преминават учениците от 8-и до 12-и клас. Ако обстановката се влоши, от дистанция ще учат и тези от 5-и до 8-и клас. Учениците до 4-и клас ще учат дистанционно само ако има обективни причини за това.

В случаите на заболеваемост между 250 и 500 на 100 хиляди директорите ще решават дали училището да премине на обучение от разстояние. В този случаи обаче трябва да се осигури максимално дълго присъствено обучение за учениците със специални образователни потребности.

Детските градини ще затварят само в краен случай. При влизане в „тъмно червена зона“ ще работят само тези със напълно ваксиниран или преболедувал персонал. Същите правила важат и за родителите на посещаващите деца.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top