fbpx
Начало » България » МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети у нас

МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети у нас

  • bobi
  • 15 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за МОН предлага онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети у нас
Платформа, предоставяща възможност за онлайн кандидатстване в български държавни университети, разработи Министерството на образованието и науката. Платформата ще е полезна за българи от чужбина и граждани на Северна Македония, които желаят да продължат обучението си в нашата страна, съобщиха от МОН.

Заради пандемията от COVID-19, тази година няма да се провежда традиционният изпит – тест по български език, литература и история на България, с който се кандидатства по постановленията за образователна дейност сред българите в чужбина и за граждани на Северна Македония.

За улеснение на кандидат-студентите в платформата са разработени регистрационна форма, форма за вход в системата и електронен формуляр с желанията на кандидата.

Тази година класирането ще се извършва въз основа на средния успех и оценките по балообразуващите предмети от дипломата за завършено средно образование. Втори модул от платформата съдържа информация за всички български държавни висши училища и ще е полезен за младите хора да се запознаят с възможностите за обучение у нас.Платформата е публикувана на интернет страницата на МОН в рубриката „За българите зад граница“, Кампания 2020/2021 г.“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top