fbpx
Начало » България » МОН отговори кога ще се премине към онлайн обучение

МОН отговори кога ще се премине към онлайн обучение

  • bobi
  • 27 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за МОН отговори кога ще се премине към онлайн обучение

Когато има увеличен брой на заболеваемост в дадена област и тя попада в червената или оранжевата зона, може да се премине към онлайн обучение. Следи се заболеваемостта в дадено училище. Има определен алгоритъм, за да се премине към онлайн обучението. Следи се не само броят на заболелите ученици, но и на учителите. Училищата са среда, в която се спазват всички мерки. Но има и лична отговорност и от страна на родителите, и на учениците. Това заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова в ефира на БНТ по повод онлайн обучението у нас заради увеличаване на случаите на коронавирус у нас.

Който прецени може да е с маска в клас, добави още тя.

„Няма директор, който да не може да направи преценка за процесите в едно училище. С доклад до министъра се преминава в онлайн среда. Вчера сме издали три заповеди. Никой не бива да се чувства застрашен“, обясни зам.-образователният министър.

По думите ѝ има и много молби и жалби децата да са присъствено в училище, защото средата и контактът са други. „Ние говорим за превключване, а не за затваряне“, каза тя.

Що се отнася до детските градини, Михайлова заяви, че те имат своя опит, защото са започнали в края на май. Нещата се получават, добави още тя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top