fbpx
Начало » България » МОН обеща електронни дневници за всички училища

МОН обеща електронни дневници за всички училища

  • bobi
  • 16 авг. 2019
  •  Коментарите са изключени за МОН обеща електронни дневници за всички училища

Министерството на образованието ще финансира всички училища, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година.

За специализирания софтуер са заложени почти 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“.

До 3 септември училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник. Средствата ще се отпускат съгласно броя на учениците.

От МОН поясняват, че електронните дневници трябва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Освен това трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и др.

Софтуерът ще дава възможност за въвеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съученици им. Достъп до тези данни ще имат и заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата.

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение. Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните програми: https://np.mon.bg/.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top