fbpx
Начало » България » МОН: Никога не сме искали задължително носене на маски в детските градини

МОН: Никога не сме искали задължително носене на маски в детските градини

  • bobi
  • 01 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за МОН: Никога не сме искали задължително носене на маски в детските градини

Министерството на образованието и науката никога не е искало да въвежда задължително носене на маски за децата в детските градини, нито пък е получавало такива препоръки от Министерството на здравеопазването. Това заявиха в позиция от образователното ведомство.

Дете може да носи предпазна маска в детската градина само по препоръка на лекар или при заявено желание на родител, уточняват от там.  От министерството излязоха с позиция след публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини.

Вижте цялата позиция:

Уважаеми колеги,

Поради голямата медийна активност във връзка с публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини уточняваме следното:

Министерството на образованието и науката никога не е искало да въвежда задължително носене на маски за децата в детските градини, нито пък е получавало такива препоръки от Министерството на здравеопазването. Дете може да носи предпазна маска в детската градина само по препоръка на лекар или при заявено желание на родител. Това е ясно записано в публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини.

Столична община или заместник-кметът Мирослав Боршош в частност никога не са изпращали до МОН каквито и да е становища или препоръки по въпроса с маските в детските градини. МОН научи от медиите за мнението на г-н Боршош вчера, след като насоките за детските градини вече бяха публикувани и в тях няма задължение за носене на маски от деца. Ето защо не отговаря на истината разпространеното в различни медии твърдение, че МОН се е отказало да въвежда маски за децата в детските градини под натиска на заместник-кмета Боршош, родители и работодатели в системата на предучилищното образование.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top