fbpx
Начало » България » МОН инвестира 30 000 лева за подготовка на учители в НСА

МОН инвестира 30 000 лева за подготовка на учители в НСА

  • bobi
  • 03 ное. 2023
  •  Коментарите са изключени за МОН инвестира 30 000 лева за подготовка на учители в НСА

С 30 000 лева Министерството на образованието и науката (МОН) подпомогна Националната спортна академия за изграждане на Център за иновативни образователни технологии. Той е създаден по националната програма на МОН „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“, съобщиха от просветното министерство.

„Националната спортна академия е пример как бъдещи учители се подготвят в практиката, свързват обучението с изследванията и стават добри учители, които запалват децата за физическа активност и спорт – така излизат новите шампиони“, каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на Центъра.

Министърът поздрави екипа, че не само подготвя учители, но и допълнително много работи с деца, като така дава възможност на студентите да са в контакт с ученици, което подобрява тяхната подготовка. „Вие сте модел за новия тип обучение на бъдещи учители“, обърна се той към тях.

Гости на Академията бяха също министрите на младежта и спорта и на туризма Димитър Илиев и Зарица Динкова, председателят на комисията по образование и наука в парламента Красимир Вълчев и др.

Гостите имаха възможност да разгледат изградените нови съоръжения – зала за вдигане на тежести и стадион.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top