fbpx
Начало » България » Модерни кабинети по математика ще се борят с лошите резултати

Модерни кабинети по математика ще се борят с лошите резултати

  • bobi
  • 01 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Модерни кабинети по математика ще се борят с лошите резултати

Образователният министър Красимир Вълчев иска занапред да бъдат изградени модерни кабинети за учене по математика в училищата. На брифинг в ресорното министерство той отчете, че тревожните резултати по математика остават.

Резултатите от НВО през настоящата година са сходни с миналата, няма значително подобряване – оставят много ниски резултатите по математика. Това означава, че не можем да подобрим значително видимо, трайно резултатите по този предмет. Така учениците се демотивират“, е мнението на Красимир Вълчев.

Не може да се твърди, че дистанционното обучение се е отразило за добро или лошо. Трудно е обаче да се анализират образователните резултати с един фактор.

По думите му тези деца и родителите им, които имат отношение към образованието, са подобрили резултатите си на външните оценявания. При другите е обратното – които нямат отношение към знанието и ученето, имат понижени резултати. Важното е децата да четат много и да развиват интелигентност. Няма как без знание, защото без него не може да се формира мнение, въображение, креативност, са размислите на образователния министър.

Той иска децата да изградят комплекс от умения с учене по всички дисциплини.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top