fbpx
Начало » България » Мобилно приложение на онлайн платформа ще подготвя и българските ученици

Мобилно приложение на онлайн платформа ще подготвя и българските ученици

  • bobi
  • 10 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Мобилно приложение на онлайн платформа ще подготвя и българските ученици

За началото на новата учебна година българските ученици вече ще могат да използват безплатно и на български език мобилното приложение на една от най-големите световни платформи за подготовка онлайн – „Кан академия“.

В нея учениците могат да намерят материали, които са разделени по предмети и са съобразени с програмите за обучение в България и 1 до 12 клас. През сайта на платформата, както и през мобилното приложение са достъпни и много допълнителни материали.

Учебните материали в тази глобална платформа са разделени по предмети, като тези по математика и физика вече са подредени и спрямо програмите за обучение в България. Предстои преподреждането и на останалите предмети, а дотогава те се ползват лесно, структурирани по теми.

В платформата има видеоуроци, статии, текстове и предизвикателства. При работата на всеки ученик се събират точки, аватари, значки, които правят ученето по-забавно и насърчават обучението. Има възможност всеки ученик сам да следи напредъка си по даден предмет и дадено умение и така през цялото време се стреми към постигане на 100% усвояване – т.нар. майсторство.

Децата си представят ученето с повече игри и виртуални учебници. Много от тях признават, че от класическите учебници по-трудно възприемат и запомнят материала, съобщава БТВ.

Родители и учители също могат да създадат свой профил в онлайн платформата. Преподавателите имат възможност да организират виртуални класове, както и да дават индивидуални съвети на всяко дете.

„Кан академия“ е създадена през 2006 г. от Салман Кан, американец от бангладешки и индийски произход. През 2010 г. „Гугъл“ обяви дарение от 2 млн. долара, чрез което да се преведе основната библиотека от видеоклипове на 10-те най-говорени езици по света.

Порталът се превежда на над 30 езика, като българският е един от най-превежданите. Българската версия се финансира изцяло на местно ниво благодарение на дарения и спонсорства на различни фондации, компании и индивидуални дарители. Зад инициативата в България стои сдружение „Образование без раници“.

Източник: https://www.dnevnik.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top