fbpx
Начало » Бакалавър » Министър Лъчезар Борисов ще посети най-иновативното българско висше училище

Министър Лъчезар Борисов ще посети най-иновативното българско висше училище

  • bobi
  • 23 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Министър Лъчезар Борисов ще посети най-иновативното българско висше училище

Икономическият министър ще открие първото от поредица интерактивни събития във Висше училище по телекомуникации и пощи

На 25.02.2021 г. (четвъртък) министърът на икономиката Лъчезар Борисов ще посети Висше училище по телекомуникации и пощи. Като начало на честванията на 140-тата годишнина от създаването на най-старото в страната специализирано висше училище, той ще се запознае с предизвикателствата и иновациите в образованието, внедрени от висшето учебно заведение в ерата на все по-осезаема дигитализация и роботизация.

Министър Борисов ще се срещне с ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи – проф. д-р Миглена Темелкова и ще обсъди предизвикателствата пред образователната система и потребностите от реформи в нея в посока иновации и високи технологии. Сред основните акценти на срещата между министъра на икономиката и ректора на висшето училище ще са икономическите фактори за развитие на висшето образование в България и механизмите за стимулиране на науката в полза на иновативна и конкурентоспособна икономика, както и пазара на труда за завършилите специалности в сферата на комуникациите и сигурността.

Преподаватели и докторанти ще демонстрират синхронен мултимедиен метод за преподаване присъствено и он-лайн в реално време и едновременно в две аудитории при споделени между тях звук и картина. Сред иновативните достижения на Висшето училище по телекомуникации и пощи са системата за мониторинг, видеоконтрол и сигурност, с която ще бъде запознат и министърът, а като иновативен и нетрадиционен метод в преподаването, министърът ще наблюдава демонстрация на кибер заплахи и механизми за справяне с тях в интернет пространството.

Визитата е част от едногодишна палитра от събития, посветена на 140 години от създаването през 1881 година с указ на княз Александър Батемберг на Държавното телеграфопощенско училище, чиито наследник днес е Висше училище по телекомуникации и пощи.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top