fbpx
Начало » България » Министър Денков призова превозвачите да съобразят протеста си с провеждането на задължителната матура на 18 май

Министър Денков призова превозвачите да съобразят протеста си с провеждането на задължителната матура на 18 май

  • bobi
  • 12 май 2022
  •  Коментарите са изключени за Министър Денков призова превозвачите да съобразят протеста си с провеждането на задължителната матура на 18 май

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков призова протестиращите превозвачи да съобразят плановете си с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Призивът на акад. Денков е направен в лични телефонни разговори с лидерите на протестиращите, уточниха от МОН.

Министърът настоятелно помоли градският транспорт да работи нормално и да не бъдат блокирани пътища поне до 9:00 часа и между 12:00 и 14:30 часа на 18 май. Това би дало възможност за нормално придвижване на зрелостниците до местата за провеждане на матурата, както и за прибирането им след края на изпита.

Над 46 000 зрелостници са подали заявления за явяване на матура по български език и литература на 18 май. Повече от 9000 от тях са от София.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top