fbpx
Начало » България » Министърът на образованието: Изтегляме матурите за 7 клас седмица назад

Министърът на образованието: Изтегляме матурите за 7 клас седмица назад

  • bobi
  • 17 юли 2023
  •  Коментарите са изключени за Министърът на образованието: Изтегляме матурите за 7 клас седмица назад

До няколко дни ще излезе за обсъждане графика за провеждане на изпита след седми клас през новата учебна година, заяви пред журналисти министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, пише „Фокус“.

„Предвидили сме изпитите да бъдат изтеглени с една седмица назад, в края на учебната година и те да се разделят от външното оценяване след 10 клас“, каза министър Цоков.

Идеята е самото провеждане на изпита и проверката да стават по-спокойно и по-целенасочено. „В момента обсъждаме няколко основни проблеми, свързани пряко с резултатите от изпитите. На първо място по-целенасочена работа с колегите, които са оценители, защото процеса на оценяване е важен процес, за който трябва самите оценители да бъдат подготвени и да синхронизират своите виждания за критериите и показателите за оценките. Това се отнася за отворените въпроси, които са насочени към по-високи нива на мислене“, каза Цоков.

„Ще има допълнителна работа с учителите, които съставят задачите, за да бъдат те по-адекватни към различните равнища и да са по-близки до практиката. Там субективността при оценяването е по-голяма“, каза още той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top