fbpx
Начало » България » Министърът на образованието: Готови сме да организираме учебния процес при грипна епидемия

Министърът на образованието: Готови сме да организираме учебния процес при грипна епидемия

  • bobi
  • 09 ян. 2023
  •  Коментарите са изключени за Министърът на образованието: Готови сме да организираме учебния процес при грипна епидемия

Към момента нямаме официален акт от Министерство на здравеопазването, който да изисква от МОН предприемане на действия, свързани с евентуално неприсъствено обучение с оглед епидемичната ситуация заради грипа. Вече имаме опит в организиране на учебния процес в такива ситуации и когато бъдем сезирани, своевременно ще се организираме, за да не бъдат изненадани директори, учители, ученици и родители. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов пред журналисти.

Той уточни, че водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи.

Все още няма окончателно становище на МОН за актуализирането на учебните програми, защото въпреки извършената дейност по проучването на мнението на всички заинтересовани, има спорни въпроси, по които има нужда от допълнителна експертиза.

По отношение на наредбата за конкурсите за директори, той припомни, че през пролетта има насрочено дело във Върховния административен съд и когато той се произнесе, министерството ще организира съответните дейности, свързани с прилагането на наредбата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top