fbpx
Начало » България » Международен летен математически лагер се провежда в Бургас

Международен летен математически лагер се провежда в Бургас

В Бургас стартира първият по рода си Международен летен математически лагер. В него участват повече от 30 ученици и преподаватели от България, Индонезия и Румъния.

Началото на образователния форум бе дадено днес в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, а на нея присъстваха световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е и председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание, кметът Димитър Николов и преподаватели.

„Благодаря на кмета Димитър Николов и неговия екип, затова, че посветиха много от времето си, за да проведат Международното математическо състезание Бургас 2023 успешно. Благодаря им също за организацията за провеждането на първия Международен летен математически лагер в Бургас. Аз съм особено щастлив да видя пред себе си такава голяма група от интелигентни млади и позитивни хора, което ме прави оптимист, че ни предстои светло бъдеще“, каза при откриването на форума доктор Сун.

„Когато се видя с моя приятел доктор Сун, се зареждам с позитивна енергия, защото, когато той дойде в Бургас, тук се случват прекрасни неща. Той ще остане завинаги в историята на град Бургас като един негов голям приятел. Искам специално да благодаря на Математическата гимназия в нашия град, която е един инкубатор на таланти и непрекъснато ни изненадва с успехи на своите талантливи възпитаници. През следващите дни Бургас е математика и математиката е Бургас“, каза при откриването на Международния математически лагер кметът Димитър Николов.

Самият доктор Сун също ще е сред лекторите по време на кампуса. Обучението на младите математици ще продължи 10 дни, като ще бъде разделено на два етапа.

 

източник: bnr.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top