fbpx
Начало » Бакалавър » Медицинският университет в Плевен сключва споразумение с БАН

Медицинският университет в Плевен сключва споразумение с БАН

  • bobi
  • 26 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Медицинският университет в Плевен сключва споразумение с БАН

Медицинският университет в Плевен сключва споразумение за сътрудничество с Института по електроника „Акад. Емил Джаков“ на Българската академия на науките /БАН/, съобщиха от висшето училище.

Документът ще подпишат ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов и директорът на института проф. Петър Петров. Предвижда се съвместна изследователска, развойна и учебно-преподавателска дейност в научните изследвания, при обучението на специалисти, при научните форуми, участие в съвместни проекти към ЕС, МОН, както и към оперативните програми, на консултации и експертизи.

Институтът по електроника е осмият институт на БАН, с който МУ-Плевен сключва договор за съвместна дейност след Института по биофизика и биомедицинско инженерство; Института по експериментална морфология, патология и антропология; Института по роботика; Института по биология и имунология на размножаването; Института по философия и социология; Института за изследване на населението и човека и Института по Обща и неорганична химия.

Медицинският университет в Плевен е един от първите Регионални академични центрове на БАН, като резултат от национална академична мрежа. Тя е създадена за подпомагане на научната дейност и внедряване научните изследвания в практиката.

Реалните резултати в университета в Плевен са разкриването на уникална фармако-физиологична лаборатория и реализирането на съвместни научни конференции, посочват от висшето училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top