fbpx
Начало » България » Исторически момент! Ая Митева с първи медал за България от Европейско по конна езда

Исторически момент! Ая Митева с първи медал за България от Европейско по конна езда

  • Елвира Юрукова
  • 19 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Исторически момент! Ая Митева с първи медал за България от Европейско по конна езда

Ая Митева завоюва за България бронзов медал по конна езда на Европейско първенство за юноши и девойки до 14-годишната възраст по прескачане с препятствия. Младата ни спортистка отбеляза исторически успех за страната ни. За първи път имаме български представител в конния спорт, качил се на почетната стълбичка. 

 

Шампионатът се проведе във Волден, Холандия като участваха 120 състезатели от общо над 30 държави. Турнирът беше с продължителност три дни, а от всички младежи едва трима успяха да преминат през препятствията безгрешно, един от които е именно Ая. Тя се състезаваше с кон Сиек каро АС, който не я подведе до самия край и беше неин верен приятел в надпреварата. Златния медал грабна германската състезателка Тиара Блайхер, а със среброто се окичи Ема Бохем от Холандия.

Успехът на талантливата ни спортистка не би бил възможен без усилията на треньора ѝ – Стоица Аргилашки и без упоритите многобройни тренировки в конната база в Ихтиман. Изкуството да яздиш кон със сигурност е доста трудоемко, но изглежда Ая се справя повече от перфектно.

Националният ни тим от деца също се представи изключително достойно. Той беше представен от Ивана Ангелова (14 години), Ася Петрова (13 години) и 12-годишната Елиза Чолакова, която беше най-младата участничка в турнира. Само една наказателна точка за време спря отбора ни да достигне челните места.

Снимки: Лиляна Панделиева

Източник: uspelite.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top