fbpx
Начало » България » Медали за българските информатици

Медали за българските информатици

  • bobi
  • 30 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Медали за българските информатици

Завърши XIII Международен турнир по информатика „Джон Атанасов“. В състезанието, организирано от Шуменския университет, Община Шумен и школата АиБ, се включиха над 370 ученици от 20 държави. Българските отбори се представиха достойно.

Националният отбор на България в старша възраст спечели един златен медал, на Мартин Копчев, два сребърни медала и един бронзов. За представянето на младежкия отбор председателят на организационния комитет на турнира по информатика Бисерка Йовчева каза:

„За първи път от 2015 г. българин е на първо място в младшата възрастова група. Това е Веселин Маркович от Варна. Освен това, имаме два златни медала в тази група. Вторият медал е на Дани Койнов. Това е изключително постижение от толкова години насам. Спечелихме IATI и то в младшата възрастова група, което означава, че се очаква и занапред да продължаваме да печелим“, посочи тя.

По нейните думи, националният отбор има два златни медала, един сребърен и един бронзов медали.

„Ако се опитаме да направим отборно класиране по медали, ние сме втори след Русия“, каза още Йовчева.

Шуменецът Даниел Койнов е единият от златните медалисти в националния отбор. Той каза, че българският отбор е показал изключително ниво и че IATI е на най-високо равнище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top