fbpx
Начало » България » Масово тестват учителите за коронавирус

Масово тестват учителите за коронавирус

  • bobi
  • 14 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Масово тестват учителите за коронавирус

От 25 януари здравните власти са решили да започнат масово тестване на учителите, за да видят каква е така наречената скрита заболеваемост сред тях. Новината съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, а по-късно уточни, че това ще става с тестове за антитела.

Масовото тестване ще бъде направено с цел по-голяма сигурност на учителите и да се види каква е готовността на образователната система да стартира частично присъствено обучение на учениците, обясни здравният министър.

Здравните власти продължават да бъдат длъжници на училищата, учителите, децата и родителите, защото това, което се случвало досега, щяло да даде плодовете след време и те нямало да са много добри, защото не всичко може да се случи в електронна среда.

Припомняме, че към момента около 20% от преподавателите са заявили желание да се ваксинират срещу коронавирус. Учителите са включени във втора фаза от ваксинационния план заедно с живущи и персонал в домовете за възрастни хора.

Едновременно с това от 4 януари в клас за присъствено обучение се върнаха най-малките ученици, детските градини и яслите също отвориха врати. Вчера бе обявено, че за присъствено обучение ще се върнат и някои практически занятия, но засега за връщане в клас изцяло не се говори.

Зам.-министър Михайлова обяви, че най-вероятно ваксинацията на учителите ще започне според възрастта с оглед на риска.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top