fbpx
Начало » България » Майка в дрехи на приказен герой се включи в тестването на ученици

Майка в дрехи на приказен герой се включи в тестването на ученици

  • bobi
  • 17 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Майка в дрехи на приказен герой се включи в тестването на ученици

В област Плевен общо над 3 400 ученици от началния курс се върнаха в клас след тестване. Тествани са деца в 260 паралелки от 1-ви до 4-ти клас, от РУО съобщават, че не е имало никакви затруднения. Тестването не е било приложено само в община Никопол, където поради ниска заболеваемост от Covid-19 учебният процес е напълно възстановен. От утре и в община Искър всички ученици също преминават към присъствена форма на обучение.

„Децата трябва да са в училище както обикновено за първия час, който за първата смяна започва в 8.00 часа. Учителите обаче са час преди това в училище“, каза пред БНР директорът на най-голямото начално училище в града „Христо Ботев“ Цветелин Горанов.

От 18 паралелки три са онлайн, тъй като при тях няма 50+1 родители, които да са дали съгласие за тестване на децата им. В правенето на тестовете ще участват родители доброволци, студенти, представители на НПО. Ще бъдат тествани 310 деца, а учителите ще се грижат за дисциплината в класа по време на тестването.

Анелия Господинова е лаборант и присъства на целия процес: „За децата тестването е безобидно, те ще го приемат като игра и забавление“.

Албена е доброволец и според нея е странно родители да отказват децата им да продължат нормалния си живот в клас. „Единственото условие да може да ходи на училище е детето да се изплюе в торбичка. Недопустимо е родителите да не се съгласят на това“.

Николай е студент шеста година по медицина и също е доброволец, защото „чувства съпричастност и иска да помогне“.

Десислава е майка на близнаци и тя е за ваксинацията, смята, че няма нищо страшно за децата да се тестват и да си ходят на училище.

Ваня Алексиева е преподавател на I в клас и сподели, че децата са развълнувани, защото са в клас. „Радостта на децата, че се виждат отново, е неописуема“.

Общата оценка от проведения първи тест в НУ „Христо Ботев“ даде директорът Цветелин Горанов:

„Тестовете минаха добре и с добра организация. Няма нищо лошо децата да се тестват, защото трябва да са в безопасна среда в училище. Все повече родители преосмислят решението си и пускат децата си на училище“.

В Плевенско в ротация остават учениците от 5-и до 12-и клас в общините Долна Митрополия, Кнежа, Червен бряг. В община Долни Дъбник от 17 ноември от ротационен принцип се преминава на изцяло онлайн форма на обучение, поради покачилата се заболеваемост (над 500 на 100 000). Онлайн остават и техните връстници в общините Плевен, Белене, Гулянци, Левски и Пордим.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top