fbpx
Начало » Бакалавър » “Магистърска лекция” представя интересни теми на дипломанти от СУ

“Магистърска лекция” представя интересни теми на дипломанти от СУ

  • bobi
  • 12 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за “Магистърска лекция” представя интересни теми на дипломанти от СУ

Културен център към Софийския университет “Св. Климент Охридски” започва нова серия лекции на завършили студенти. Всяка година студентите в магистърските програми на Софийския университет завършват с впечатляващи разработки на разнообразни теми, които заслужават да достигнат до по-широка публика.

“Събитието се казва “Магистърска лекция”. Това е една нова идея на Културния център, за лекции, които ще бъдат изнасяни от магистри, които току що са се дипломирали.

Всяка година много магистри се дипломират с изключително интересни дипломни работи, които освен, че получават публична защита, решихме, че могат да се превърнат в много интересни лекции за широката публика”, казва Анна Благоева от Културен център към Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Инициативата е вдъхновена от една наскоро дипломирала се магистърка, която ще е и първата лекторка тази вечер – Любослава Христова, която е културолог и ще говори на тема “Съвременно религиозно изкуство”.

“Надяваме се това да се превърне в традиция и да можем да покажем различни млади учени, тъй като това е една от мисиите на Културния център – да популяризира университетската наука пред по-широка публика и работата на младите учени”, казва тя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top