fbpx
Начало » България » Лятно училище в Смолян за бъдещи първокласници

Лятно училище в Смолян за бъдещи първокласници

  • bobi
  • 15 юни 2023
  •  Коментарите са изключени за Лятно училище в Смолян за бъдещи първокласници

Община Смолян стартира лятно училище за деца, на които им предстои постъпване в първи клас. Обучението е по проект „Предоставяне на услуги за ранно детско развитие“.

Документи за участие могат да се подават в Администрациите на две училища, както и в Общностния център. На участниците ще бъдат осигурени учебни помагала, както и пакет със храна.

Целта на услугата е да се подобри училищната готовност на децата постъпващи в първи клас, като се повиши тяхната мотивация, увереност и се създадат навици, които ще ги подпомогнат в първите стъпки на новия етап в живота им.

Създаване на положителни нагласи за учене, както и умения за активно и самостоятелно учене, за работа в екип и решаване на проблемни ситуации.

Услугата ще се предоставя от педагози и медиатори, чрез интерактивни методи, игри в съответствие с предпочитанията на децата.

В края на летните училища ще се организират състезания и викторини, за да се провери изходящото ниво на децата.

С помощта на родителите ще се организират кратки екскурзии, фестивали и други творчески и познавателни дейности в околностите на града. Лятното училище ще се проведе в две групи от по 20 деца.

Първата група ще бъде в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от 19 юни до 14 юли. Втората – в Основно училище „Стою Шишков“ в кв. Устово от 3 до 27 юли.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top