fbpx
Начало » България » Лятно зелено училище в Центъра за защита на природата и животните в Добрич

Лятно зелено училище в Центъра за защита на природата и животните в Добрич

  • bobi
  • 20 юли 2022
  •  Коментарите са изключени за Лятно зелено училище в Центъра за защита на природата и животните в Добрич

Четвърта поредна година Центърът за защита на природата и животните предлага лятно зелено училище. За децата се грижат професионални преподаватели, а служителите на зооцентъра имат задачата да възпитават у малчуганите обич и грижа към природата и животните.

Всяка година децата, които избират Центъра за защита на природата и животните в Добрич за лятната си ваканция, стават все повече и това е благодарение на усилията на целия екип дните им да бъдат изпълнени с много игри и забавления в приятна атмосфера. В момента тук са записани 60 деца и съм убеден, че догодина ще имаме готовност дори и за повече, сподели директорът на зоопарка Християн Христов.

Децата вече са посетили Резервата „Сребърна“, Дуранкулашкото и Езерешкото езеро, наблюдавали са птиците с бинокли, запознали са се с взаимното училище в Балчик и със сигурност до края на лятото ги очакват още много интересни пътувания. В Зооцентъра децата имат образователни лекции, правят научни експерименти, изработват картини от естествен материали, но най-вече се забавляват. Те с усмивки споделят, че тук е малко по-хубаво от обикновеното училище, което започва на 15 септември и е много забавно.

Удоволствието тук обаче не е само за децата, а и за техните възпитатели, смята Венцислава Венкова.

Децата ни изненадват наистина всеки ден, допълни Християн Христов.

Разбира се, освен за децата от зеленото училище, Центърът за защита на природата и животните в Добрич е отворен за посещение и за всички други деца, като предлага възможност и за празнуване на детски рождени дни, пикник сред природата и създаване на невероятни летни спомени.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top