fbpx
Начало » България » Заради липса на ученици закриват професионални паралелки в Плевенско и Пловдивско

Заради липса на ученици закриват професионални паралелки в Плевенско и Пловдивско

  • Елвира Юрукова
  • 19 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Заради липса на ученици закриват професионални паралелки в Плевенско и Пловдивско

Общо девет паралелки в училища от Плевенска област са закрити, защото не са събрали достатъчно ученици. От тях четири професионални паралелки са в областния град, две са в Червен бряг и по една са в Левски, Тръстеник и Чомаковци, съобщи днес Регионалното управление на образованието в Плевен. Общо 1829 ученици в региона са подали заявления на първия етап на класиране за прием в 8-ми клас. 120 от тях са от други области. Класирани са 1779 ученици – 866 са в профилирани паралелки, а 913 са в професионални.

Извън първото класиране са останали 50 ученици и ще чакат второто, за да могат да продължат образованието си. 89 деца с хронични заболявания, увреждания, специални образователни потребности или останали без родителски грижи са насочени от комисия към съответни паралелки.

Закрити са три паралелки в неспециализираните училища в Пловдив и една в Перущица при първия етап на класиране за приемане в осми клас. За това информира Рангел Райчев, старши експерт по организация на средното образование.

Със заповед на началника на РУО – Пловдив Иванка Киркова е преустановен държавният прием на ученици в осми клас за учебната 2019/2020 г. за следните паралелки: Професинална гимназия по машиностроене в Пловдив: Машинен оператор/Машини и съоръжения за заваряване, ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“ Пловдив – Моделиер на обувни и кожено-галантерийни изделия/Конструиране, моделиране и технология на кожено-галантерийни изделия, СУ „Св. Софроний Врачански“ Пловдив – Оператор на компютър /Текстообработване, ПГЛВ „Христо Ботев“- Перущица: Машинен оператор/Металорежещи машини.

 

Източник: uchiteli.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top