fbpx
Начало » България » Къде е границата в отношенията между учител и ученик?

Къде е границата в отношенията между учител и ученик?

  • bobi
  • 29 май 2018
  •  Коментарите са изключени за Къде е границата в отношенията между учител и ученик?

Учителят, когато започне работа, автоматично се отказва от част от личния си живот, не би било притеснително да танцува разкрепостено, ако не го прави пред абитуриенти. Така учителят по история Емил Джасим коментира в студиото на „Тази сутрин” скандала с възпитателката от Симеоновград, която загуби работата си заради видео от абитуриентски бал, в което участва.

„Абитуриентите са такива, каквито сме ние, възрастните”, категоричен беше той. По думите му на 18 г. учениците могат ясно да си дадат сметка дали дадено поведение е „кул”, или не. „Това, което знам със сигурност, е, че между учител и ученици има граница”, подчерта Джасим, който преди 2 дни е бил на абитуриентски бал, но заедно с колегите си не са приели поканата да продължат забавленията в дискотеката.

Според него преподавателят може да бъде съветник, ментор и приятел, но все пак призванието му дава различен „чин”.

„Това не е учител. Да си учител поне от Възраждането насам е било по-скоро призвание и титла. Става дума за една жена, която случайно попада в училището”, на свой ред подчерта психологът Иван Игов. Той посочи, че професията му го е срещнала с много преподаватели, които работят в лоши условия и за малко пари, но не биха си сменили работата.

По думите му такива скандали създават негативно отношение към учителите, макар в кадър да попадат по-скоро изключения от правилто.

Емил Джасим коментира, че няма търпение да види като хит в социалните мрежи видео с учител, който преподава интересно.

Източник: www.btv.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top