fbpx
Начало » България » КФН организира онлайн обучение по финансова грамотност на ученици

КФН организира онлайн обучение по финансова грамотност на ученици

Комисията за финансов надзор /КФН/ в партньорство с Министерство на образованието и науката /МОН/ и фондация „Атанас Буров“ организира за 18-и по пореден път образователната програма за ученици на тема „Небанковият финансов сектор в България“, съобщава КФН. Предвид епидемичната обстановка, програмата е в онлайн формат.

Първият уебинар бе на 2 октомври, а следващите са планирани за 9 октомври и 16 октомври. Всеки ден от обучението е посветен на един от небанковите пазари, а лектори са опитни експерти от КФН и бизнеса. Предвидени са вирутални посещения на пенсионноосигурително и застрахователно дружество, финансова група и Българската фондова борса. Участниците ще имат възможност да се запознаят в детайли с мисията и дейността на Комисията за финансов надзор, в ролята й на регулатор на небанковия финансов сектор.

Основната цел на образователната програма е учениците от средните професионални училища в България да получат ценни знания за финансовия сектор, за управлението на личните финанси, както и за спецификата на дейността на Комисията за финансов надзор.

В обучението участват 26 ученици от XI клас и 7 учители от средните професионални училища с икономически и финансов профил от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Петрич, Попово, Пловдив, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сливен, Смолян, София, Търговище, Стара Загора, Разград и Хасково.

Програмата е официално открита от Бойко Атанасов, председател на КФН. В изказването си той акцентирал върху значимостта на финансовата грамотност като ключов елемент от социалната култура на обществото и формирането на самосъзнание и чувство за отговорност у младите хора.

На 16 октомври, след третия уебинар, ще има онлайн церемония за връчване на удостоверения за участие в обучението.

източник: politika.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top