fbpx
Начало » България » КТ „Подкрепа“ иска да излекува класната стая с увеличени заплати на учителите

КТ „Подкрепа“ иска да излекува класната стая с увеличени заплати на учителите

  • bobi
  • 19 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за КТ „Подкрепа“ иска да излекува класната стая с увеличени заплати на учителите

Трябва да „излекуваме класната стая“ и увеличението заплата на учителите не е достатъчно, а е важно и необходимо. Такъв коментар направи президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов на юбилейната 10-та Национална отчетно-изборна конференция на синдикалната организация, посветена на образованието и преодоляване на трудностите пред българското учителство.

По думите на Манолов няма нещо в образование, което да не е важно, защото без образование няма нищо – няма икономика, здравеопазване, социална политика, култура и дори политика.

Образованието в България е задръстено с проблеми и според шефа на синдикалната организация то е в криза в целия свят. Направихме образованието изцяло зависимо от финансирането и сега берем плодовете, акцентира Манолов и допълни, че иска учителите да бъдат щастливи.

В момента се води война за душите на нашите деца и в нея учителите имат изключително важна роля. От учителите зависи дали децата ще бъдат обучавани и затова волята, желанието, амбицията е на всички нас, които участваме в този процес, отбеляза Манолов.

Синдикалният лидер не приема да се обвиняват учителите, когато вкъщи нещо не ни е наред.

Източник: https://news.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top