fbpx
Начало » България » Красимир Вълчев за Радев: Не чух заявки за реформи, само нихилизъм

Красимир Вълчев за Радев: Не чух заявки за реформи, само нихилизъм

  • bobi
  • 02 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Красимир Вълчев за Радев: Не чух заявки за реформи, само нихилизъм

Аз лично заявки за реформи не чух. Чух поредния нихилизъм и поредното безпринципно критикуване. Чух и идеята му за създаването на уникален център за техническо обучение, който е на стойност 50 млн. лева. Бих посъветвал президента да посеси българските училища, а не само тези по чуждите държави, за да се убеди колко са напреднали нещата и у нас. Такова мнение изказа просветният министър Красимир Вълчев в студиото на „Лице в лице“ по bTV във връзка с днешното изявление на президента Румен Радев, което даде по повод отчета си като държавен глава.

Относно пандемията министър Вълчев посочи, че стойностите на заразяване не са се покачили, откакто малките ученици са се завърнали в клас.

Малките деца се заразяват по-малко и по-малко са преносители на вируса. При по-големите ученици обаче нещата не са толкова безрискови, отбеляза Красимир Вълчев и допълни, че заразени учители почти няма.

,,Отслабва мотивацията за учене в онлайн среда, отслабва и волята за спазване на мерките, но вирусът не отслабва. Добрата новина е, че нямаме грипни вируси, както ги няма и обикновените настинки, което позволи по-голям брой ученици да присъстват в класните стаи“, каза още министърът на образованието.

По думите му няма вариант за нулева убечна година.

Той разкри още, че близо половин милион деца от предучилищна възраст и учениците от 1 до 4-ти клак ходят присъствено на училище.

Министър Вълчев обяви, че сред учителите 24 процента от тях са изразили готовност да се ваксинират и бе категоричен, че няма антиваксърски настроения, а по-скоро една сдържаност.

За жалост 74 преподаватели са починали у нас от началото на пандемията, съобщи той.

Що се касае до студентите, просветният министър припомни, че присъственото обучение вече е разрешено

Разрешихме присъственото обучение, а сега понеже са в сесия, бяха разрешени и присъствените изпити, особено тези с практическата част. Проблемът е, че ако върнем всички, след това най-вероятно ще затворим всички, сподели министър Вълчев.

На въпрос за матурите Красимир Вълчев отговори, че провеждането им ще бъде присъствено със спазването на необходимите противоепидемични мерки.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top