fbpx
Начало » България » Красимир Вълчев: Догодина учителската заплата ще е 125% от средната

Красимир Вълчев: Догодина учителската заплата ще е 125% от средната

  • bobi
  • 28 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Красимир Вълчев: Догодина учителската заплата ще е 125% от средната

Най-голямата кражба от бъдещето би била да спестим от образование и от учители, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

На извънреден брифинг в Министерски съвет министър Вълчев отговори на обвиненията, че отделените средства за тази сфера в проектобюджета за догодина са „кражба на бъдещето“ и имат за цел да спечелят симпатиите на избирателите през наближаващите избори.

„Да, тези разходи са свързани с избори, но с изборите от 2017 г. Те не са конюнктурни, правим поредната четвърта крачка за увеличение на възнагражденията на учителите. Вярваме, че можем да имаме добро образование само, ако имаме добри учители, ако мотивираме най-добрите ученици да стават учители. Следващата година средната учителска заплата ще достигне 125% от средната за страната“, увери министър Вълчев.

Според него проблемите в образованието са именно заради факта, че предишни години се е пестяло от тази сфера, което вече е променено.

„Избори има, политическа ситуация има, но ние трябва да водим позитивни разговори за нашето бъдеще. В най-голяма степен това може да стане по темата за образованието“, смята Вълчев. Той бе категоричен, че трябва да бъдат водени позитивни разговори за бъдещето на страната, а в най-голяма степен това трябва да се случва по темата за образованието. „Много ще се радвам, ако има общ политически консенсус и някои хора успеят да надмогнат краткосрочните си политически интереси“, заяви още Красимир Вълчев.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top